Onze hoge jeugdwerkloosheid is onaanvaardbaar. Daar is iedereen het wel over eens. Maar wat moet er gebeuren om het op te lossen als het over risicojongeren gaat?

Het zelfvertrouwen van deze jongeren is laag, werkgevers lopen steeds hogere risico’s en het onderwijs vindt maar met moeite aansluiting met de arbeidsmarkt voor deze doelgroep. Bovendien zouden de jongeren zich niet weten te gedragen en meer kosten dan dat ze opleveren. De hoogste tijd dat zowel jongeren als werkgevers kennis maken. En zich tegenover elkaar hierover uitspreken. Via geefme1kans.nl hoor en zie je hun mening, hun tips en ervaringen.

250 werkgevers delen een schat aan ervaring en inzicht
Geefme1kans.nl bevat meer dan 35 video-testimonials die thematisch georganiseerd zijn. Dit geeft een eerlijk, kritisch maar ook inspirerend beeld van het belang waarom we de risicojongeren die nu nog niet aan het werk of stage komen, toch een kans moeten geven. Om van elkaar te leren en beter toegerust te zijn in het geven van kansen aan jongeren. Daarnaast kun je op geefme1kans.nl ook twee documentaires bekijken. Deze films laten zien hoe de hard de realiteit is voor risicojongeren op zoek naar werk en stabiliteit.

 

‘De Laatste Kans’ gaat over Germain die op zijn 27ste na een crimineel verleden zijn eerste echte baan krijgt. Als hij niet op zijn werk komt opdagen en onbereikbaar is moet werkgever Dave besluiten of hij hem nog een laatste kans geeft…

Alle films en testimonials zie je op geefme1kans.nl